Лесни решения за вертикално озеленяване в интериора

Лесни решения за вертикално озеленяване в интериора

Пандемията от коронавирус наложи нови стандарти за организация на работното място и отворените пространства преживяват голяма трансформация. Оптимизацията им не е лека задача, а преструктурирането на офиса и изграждането на прегради може да бъде тежко и скъпо начинание. Затова на преден план излизат гъвкави вертикални решения, като подвижни саксии, преносими етажерки, мобилни прегради с пана от скандинавски мъх. Те не само пестят време и средства, но имат и много други предимства при създаването на безопасна, здравословна и красива работна среда:

  • Напомнят ненатрапчиво да спазваме дистанция
  • Създават топла и приветлива атмосфера
  • Представляват безопасна физическа преграда
  • Предлагат всички предимства на озеленения офис – намаляват стреса, увеличават производителността, подобряват качеството на въздуха, намаляват шума.

Вертикалните градини предлагат възможност да се радваме на повече растения, без да правим компромис с удобството и нуждата от оптимално използване и безопасност на работните места. Те също са особено подходящи за вече действащи или обзаведени офис пространства, където възможностите за разполагане на растения са по-ограничени.

Вертикална градина – що е то?

Както подсказва самото име, вертикалните градини използват вертикалното пространство в офиса – стени, подвижни прегради, висящи кошници. Често ги свързват с т. нар. „зелени стени“, наричани така заради растенията, покриващи частично или изцяло свободните вертикални пространства. Такива големи зелени стени използват специални панели, имат собствена поливна и осветителна система и имат специфични изискания за монтаж и последваща поддръжка.

Тук ще ви разкажем за алтернативни лесни и ефектни решения за вертикално озеленяване без необходимост от изграждане на сложни съоръжения и последваща поддръжка. Те са не просто начин да се пести ценно пространство в населената градска среда, но предлагат и много други предимства:

  • Възможност за разполагане на повече зеленина в офиса
  • Стандартна поддръжка
  • Гъвкави решения – опростеният монтаж позволява лесно да ги преместите според променящите се нужди на офис пространството
  • Неоспорим естетически ефект

Ето някои от тях.

[ezcol_2third]

Картини, пана и стени от скандинавски мъх

Многоликата същност на скандинавски мъх позволява най-различни идеи за приложение – от картини от мъх, фирмени лога и надписи, до цели стени. Има дълъг живот при минимална необходимост от поддръжка. Стените от мъх поглъщат звука, не събират прах и поради това не се нуждаят от почистване. Скандинавският мъх създава усещането за естествена среда във всеки офис, ресторант или шоурум.[/ezcol_2third][ezcol_1third_end][/ezcol_1third_end] [ezcol_2third]

Подвижни прегради

Подвижните стени и разделители са изключително полезна вещ в един офис, особено сега. С тях може да се постигне много и то бързо – от създаване на уют до подобряване на акустичната среда. Възможностите за дизайн са наистина много. Те могат да бъдат плътни или ажурни, с наредени на тях саксии с растения или пана от скандинавски мъх. Подвижни прегради могат да се постигнат и със съдове на колела с големи растения, отново при наличие на значително разнообразие от видове, модели и цветове.[/ezcol_2third] [ezcol_1third_end][/ezcol_1third_end] [ezcol_2third]

Етажерки

Оползотворяването на празните стени с различни етажерки, на които да се поставят съдове с растения, е вертикална градина в чист вид. Разчупени форми, разнообразие от цветове и материали, лесен монтаж – възможните решения са ограничени само от вашето въображение и пространството, с което разполагате.[/ezcol_2third] [ezcol_1third_end][/ezcol_1third_end]

Ако сте готови да преобразите офиса, ние ще ви покажем кои са най-подходящите възможности за това. Обадете ни се за безплатен оглед на тел. 089 900 1602, направете запитване онлайн или ни пишете на info@cvetni-idei.com.

    Шестоъгълник
     


    Политика за поверителност и защита на личните данни

      Семена в саксия
       


      Политика за поверителност и защита на личните данни

        Малко цвете в саксия
         


        Политика за поверителност и защита на личните данни

          Свържете се с нас